Landqvist Badrum AB

Vi designar badrummet i 3D!

Det är en stor fördel att kunna planera badrummet innan en renovering startar.
Oftast blir man lite hemma blind i sitt egna badrum och ser inte alltid möjligheterna som finns för det ska blå sådär extra bra.

När vi gör hembesök hos er lyssnar vi på era önskemål om funktioner, utseende, budget mm som vi tar fram i ett förslag till er. Ibland är det ett förslag och ibland ser vi en möjlighet att kunna förändra något. I många fall ska tex golvet öppnas och en flytt av en dusch är då inte speciellt svårt.

I ett exempel jag visar här  så hade kunden en liknande planlösning som förslag A visar. Dock så ville dom byta ut duschkabin mot ett badkar med duschmöjlighet.
Kundens önskemål var just badkar, mycket förvaring och skötbordsmöjligheter.

Detta badrummet hade som så många badrum alla avlopp och vatten längs en vägg. Allt blir väldigt uppradat och det blir fort trångt. Att lägga ytterligare skåp på motsatt
vägg så börjar rummet fort kännas trång och lite rörigt. Detta illustrerat i förslag A.

Med detta i åtanke och dom nya önskemålen för rummet så börjar arbetet för att se om vi kan förändra detta. Efter en del klurande fann jag förslag B.

En kombination av två underskåp med benställning och en måttbeställd stenskiva har vi kombinerat tvättställ och bänk till skötbord. Det är då tänkt att när skötbordet
inte behövs längre så finns istället en stor härlig kommod. Spegeln är något mindre än kommoden för att ge ett lite nättare intryck. För att försöka maximera förvaringen
ytterligare sitter det på väggen två grunda förvaringsskåp för flaskor och andra småprylar. Istället för ett vanligt badkar finns här ett duschbadkar som har ett
bredare parti i ena ändan av karet. Med tillhörande duschvägg blir det en duschhörna som är ca 80×80 cm. Men samtidigt ett härligt badkar att kunna ta ett dopp i.

Handdukstorken flyttades till slutet på badkaret så man enkelt kan sträcka ut en hand och ta handduken efter ett bad. Och toaletten var bra placerad där den var innanför dörren och fick vara kvar.

Plattor letades upp och gavs som förslag enligt dom önskemål vi fått. Här i form av en sten mönstrad hexagon på golvet, matchande grå platta som istället har lite variation i ytan som fond, och på övriga väggar en vit blank 20×40

Detta skickades som förslag till kunden i en PDF på mail som innehåller 3D bilder ur olika vinklar, En översikt på vilken inredning som är inritad med priser, och en översikt på plattor med priser. Detta blir som en snabb offert på det alternativet.

Detta ger också en fördel att ni tillsammans med offerten på arbetet kan få en helhetsbild av kostnaden för renoveringen. Sen går det alltid att smida på valet av inredning både uppåt och neråt i priskategori beroende på ens kvalité, funktion och utseende!

Om arbetsofferten accepteras och intresse finns för kakel och inredning så finns så smider vi vidare på förslaget, där det slutligen görs en offert som accepteras digitalt.

Vi ska nämna att det uppskattas med ärlig respons på ritningen. Det viktigaste är att vi träffar rätt mot era önskningar och med det enorma sortimentet av badrumsinredning som finns så går det ofta att trolla till det så att utseende, funktion och budget möts!

Vi har ett showroom i egen lokal på Stålgatan 19 i fyrislund med plattor och badrumsinredning så som kommoder, spegelskåp, takduschar, toaletter, duschväggar mm.